Geschiedenis Adler Club Nederland 2017-07-11T14:43:32+00:00

Adler Club Nederland

Adler Club Nederland werd opgericht op 9 september 2000. De initiatiefnemers meenden dat een club gebaseerd op het merk Adler niet langer mocht ontbreken aan het firmament van Nederlandse auto- en motorclubs.

De vereniging wil eigenaren en liefhebbers van Adler twee- en vierwielers – dus ook de fietsen! – en eigenaren van licentieproducten bij elkaar brengen met als doel behoud en presentatie van de voertuigen en de daarmee verbonden geschiedenis, in het bijzonder in Nederland. Zij tracht dat doel te bereiken door middel van onderlinge technische ondersteuning bij restauratie en onderhoud, het organiseren van bijeenkomsten en ritten, het verrichten van historisch onderzoek en het uitgeven van een clubblad ‘ De Adler Blik’, ingaande 2013, als bijlage opgenomen in het (58 pagina’s full color) kwartaalblad van onze Duitse zusterclub AMVC.

Adler Club Nederland streeft ernaar dat ook de partner / het gezin plezier kan beleven aan de verschillende evenementen!

 

Adler Motor Veteranen Club

Adler Club Nederland heeft een samenwerkingsverband met de Adler Motor Veteranen Club (AMVC) in Duitsland. Dat verschaft de Nederlandse club toegang tot een groot archief, technische ondersteuning en evenementen en ingaande 2013 het omvanrijke en uitstekende clubblad, ook voor onze leden met een eigen, Nederlands deel.

De club vertegenwoordigt, in de persoon van de voorzitter als ‘Sektionsleiter’, de AMVC voor Belgie en Luxemburg.

 

 reinvdm