Literatuur, onderdelen en advies

Algemene, historische en technische vragen

Adler Club Nederland beantwoordt graag ieders vragen, maar zijn ze talrijk en/of ingewikkeld, dan worden wij natuurlijk graag beloond met een clublidmaatschap!
Specifieke schrijfmachinevragen? Voor na-oorlogse machines (Adler / Adler-Triumph) kunnen wij een deskundige raadplegen.

Literatuur

‘Adler Motorräder’ van Dieter Jorzick (Johann Klein Vennekate Verlag; ISBN 3-980-4987-7-8).
‘Adler Automobile’ van Werner Oswald (1981, ISBN 3879437831) is helaas al jaren niet meer verkrijgbaar, ook niet in het antiquariaat. Leden kunnen het voor een vooraf afgesproken termijn lenen van de club.

Onderdelen

Tweewielers
Hiervoor zijn er diverse adressen in Duitsland. Zie onder meer de Adler rubriek in het bekende tijdschrift ‘Oldtimer-Markt’. In Nederland kunt u voor replica- en gebruikte onderdelen en trouwens ook alle literatuur terecht bij:

Wim Tolkamp
www.wrtolkamp.nl

Wim Tolkamp is de ‘hofleverancier’ van de club. Dit impliceert dat er wel functionele relaties zijn, maar uiteraard geen commerciële! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor alle door ons genoemde personen/bedrijven.

Auto’s
Er zijn geen onderdelenleveranciers in Nederland. In Duitsland zijn er enkele adressen, die wij u kunnen verstrekken. Deels kunt u deze ook vinden op de website van onze Duitse zusterclub: www.adler-veteranen.de. Tevens kunnen wij u adviseren bij welke leverancier u het beste terecht kunt i.v.m. de soort gezochte onderdelen. Wij zijn ook bereid te bemiddelen (alleen voor leden). Voor onderdelen- en werkplaatsboeken kunt u zich eveneens tot Wim Tolkamp wenden.

Aankoopadvies

Voor prijsindicaties en vragen met betrekking tot de staat van een voertuig kunnen ook niet-leden zich tot het secretariaat wenden. Een voertuiginspectie door een deskundige van de club behoort in beginsel tot de mogelijkheden. Van niet-leden verlangt Adler Club Nederland een per geval vast te stellen onkostenvergoeding. Adviezen en/of bevindingen zijn begrijpelijkerwijs vrijblijvend.